GUIDED KAYAK TOURS

Guidad kajaktur från Valsgärde till Uppsala centrum

Upplev den vackra naturen i närheten av Uppsala och paddla ner längs Fyrisån in till centrum! Under turen vägleds ni av vår guide medan vi paddlar söderut till Järnbron. Du kan välja mellan att paddla själv, eller med en vän  i våra stadiga kajaker.

Guidad kajaktur till Ulva Kvarn

Upplev den vackra naturen i närheten längs med  Fyrisån  få en inblick i en viktig historisk och kulturell plats – Ulva Kvarn.

Ulva kvarn grundades under 1300-talet och har varit sedan dess en hantverks och handelsplats. Här finns det ett café, och flera hantverksbutiker som erbjuder handgjorda smycken, glasföremål och textiler

Kvällstur längs med Fyrisån

Släpp tankarna och följ med floden på en kvällstur längs med fyrisån . Efter turen kommer vi att fortsätta beundra solnedgången antingen vid floden eller på vår terrass med valfri dryck.

Öva på hantverk med växter längs med Fyrisån

Denna tur genomförs i en avslappnad takt och riktar sig till dem som vill utforska floden och dess resurser för olika typer av hantverk gjorda på vilda växter. Målet med turen är att ge möjligheten till att få pröva på något nytt, samtidigt som man har roligt genom att vara kreativit med hjälp av våra händer och vår fantasi

Möt vår guide Audrey

Mitt namn är Audrey och jag är en guide som bor längs Fyrisån, en bit norr om Ensta. Du kommer att hitta mig som guide för de olika kanot- och kajakturerna samt för hantverksturen. Varje år upptäcker jag nya intressanta saker om området, och jag anser att paddling är ett av de bästa sätten att upptäcka naturen och kulturen här. Resten av min tid ägnar jag åt olika projekt inom hantverk och jordbruk, mina egna äventyr utomhus samt guidning på olika platser. Jag är en certifierad vildmarks- och fjälledare enligt svenska Fjälledarnormen. Jag hoppas att vi får träffas i sommar!