GUIDED VIKING HISTORY TOURS

Utforska den historiska Vikingaplatsen i Valsgärde och prova på att ro en äkta vikingabåt!

Upplev en guidad rundtur i den svenska förhistorien och vikingatiden på en av Sveriges mest betydelsefulla begravningsplatser och skeppsbegravningsgravar – Valsgärde. Beläget endast cirka tre kilometer norr om Gamla Uppsala och ungefär 14 kilometer från Uppsala stad, erbjuder platsen en unik möjlighet att utforska en fascinerande del av Sveriges historia. Under rundturen ges du även tillfälle att uppleva känslan av att ro i en autentisk vikingabåt. Sammanfattningsvis tar denna spännande upplevelse cirka två timmar att genomföra.

Utmana dig själv i olika vikingalekar!

Om du önskar att utöka upplevelsen utöver den guidade rundturen och roddupplevelsen, erbjuder vi dig möjligheten att testa din styrka, skicklighet och beredskap genom att delta i flera spännande och underhållande vikingaspel vid flodstranden. Totalt varar denna utflykt i cirka två och en halv timme.

Tillaga mat över en öppen eld!

Om du vet att du kommer känna dig hungrig efter att ha gått iland från båten erbjuder vi möjligheten för dig att få tända en eld för att grilla korvar, haloumi eller olika grönsaker (utefter ditt egna val), samt prova på  mjöd!