Vikinga guidade turer Valsgärde 1

Upptäck Valsgärde!

Guidad Vendel- och Vikingatur på Valsgärde och Fyrisån – res tillbaka i tiden med en guide vid hjärtat av Vendel- och Vikingatidens plats och ro en Vikinga båt!

Hör om vikingarnas båtar, deras resor och båtgrävfältet Valsgärde. Prova sedan själv att ro en vikingabåt på ån vid grävfältet!

En guidad tur på verkliga historiska platser med expertguide som pratar om Vendeltiden och Vikingarna – deras vistelse på Valsgärde och runt Gamla Uppsala. Turen börjar med att alla samlas på parkeringen (där ni kan klä er som Vikingar – valfritt) och promenerar till Valsgärde med vår guide. På Valsgärdet tittar vi på båtgravar och lyssnar om vikingarnas båtar och deras resor, Gamla Uppsala högar och Gamla Uppsala kyrkan. Efteråt fortsätter vi till en Vikinga båt för att ro och lyssna på historiska berättelser om området. Du kan välja att antigen ro själv eller bara sitta och njuta i naturen och historien. Vi ror på Fyrisån i ca 30 min. Vår guide välkomnar alla era frågor!

Aktivitet: 3 timmar 
Datum och tid: 18. september 2021 kl 10:00, juli 2022
Startplats/slutdestination: Sport Adventure Travels, Fullerö Ensta 115
     – Med bil från Uppsala: 2 km efter Gamla Uppsala sväng vänster vid skylten Sport Adventure Travels (Valsgärde!).          Från Storvreta/E4: sväng höger ca 1 km efter Fullerö Handel vid skylten Sport Adventure Travels (Valsgärde!).
     – Med buss: buss 110 och 823 åker från Centralstation Uppsala. Kliv av vid Ensta hållplats.
Antal personer: min – 7, max – 11
Ålder: från gymnasieålder
Utrustning: Vikinga båt, Vikinga kläder, flytväst
Instruktioner: instruktioner i roddteknik och säkerhet inför och under turen
Parkeringen: finns på adressen

Pris: 850 kr för vuxna, 500 kr för studenter och pensionärer 
Bokning: skicka mejl med antal personer och datum till info@sportat.se eller ring 072 3245 832, 073 5302 484s