Sustainability

Så arbetar vi på Sport Adventure Travels med hållbarhet!

Sport Adventure Travels Uppsala är ett familjeföretag som erbjuder aktiviteter, äventyr och upplevelser för alla naturintresserade. Vi är i dag den enda av Svenska Kanotförbundet gödkända kanotcentral i Uppsala och arbetar aktivt med att skapa hållbara förutsättningar och inspirera flera att prova paddla och njuta i naturen, lära och uppleva något nytt utan att påverka naturens harmoni. För att uppnå våra mål, samarbetar vi och deltar i utvecklingsarbeten med Uppsala kommun, skolor, fritidsgårdar, Friluftsfrämjandet m.fl.

Vi delar gärna vår kunskap och erfarenhet kring friluftsliv och paddling. Kanoterna för nybörjare är säkra och stabila, medan för de som kan hantera större utmaningar finns fler olika modeller att välja emellan. Du får alltid säkerhetsutrustning samt säkerhetsinstruktioner och möjlighet att få hjälp på distans eller på den plats du befinner dig.
Aktiviteterna utförs utan att naturen påverkas, tvärtom, vi tar hand om den. De flesta av våra besökare är ansvarsfulla och bidrar gärna med sitt goda hållbara beteende genom att plocka upp skräp som hamnat i Fyrisån. Vid återkomst har de möjlighet att lämna upplockat och eget skräp som källsorteras efter och lämnas till en återvinningsplats.

Den största delen av vår kanotflotta består av kanoter tillverkade i återvunnen plast. Vi reparerar själva våra egna och andras kanoter för att de ska hålla längre.
En del av vår verksamhet inkluderar arbete med skolelever och ungdomar. Vår erfarenhet möjliggör att även de med funktionshinder kan vara delaktiga. Här får alla fantastiska möjligheter att prova något nytt, lära om naturen och gemenskapen. De kan lära känna Allemansrätten och med denna även om ansvar och skyldigheter för att inte störa eller förstöra naturen.

Vi tar gärna emot er feedback, ideer och synpunkter på hur kan vi arbeta mer hållbart och förbättra vår verksamhet. Vi kan alltid vara bättre – vi hörs på info@sportat.se!

Love paddling, love nature!